Vreemde Valuta

Vreemde valuta bij Inkopen/kosten

Gebruik vreemde valuta alleen wanneer er ook een bankrekening is in de desbetreffende valuta. Vul anders de EUR waarde in van de inkoopfactuur van het moment van invoeren, en boek het koersverschil op het moment dat de betaling wordt geboekt.

Om vreemde valuta zoals USD te gebruiken tijdens het invoeren, kun je gaan naar Akties -> vreemde valuta. Hierna verschijnt er een extra veld in het invoerscherm met de valuta en koersen. Selecteer de desbetreffende valuta en vul het bedrag in vreemde valuta in bij bedrag. Het systeem zal deze op de achtergrond automatisch omrekenen naar EUR voor de boekhouding.

Vreemde valuta bij Facturering

Je kunt tijdens het maken een andere valuta dan EUR selecteren. Wanneer je bijvoorbeeld USD selecteert dan zal het systeem alle bedragen als USD bedragen zien. De valuta code verschijnt dan ook op de factuur.

Vreemde valuta banken

Je kunt een bankrekening met vreemde valuta zoals USD instellen via Instellingen -> banken en hier de desbetreffende valuta selecteren die bij de rekening hoort.

Het systeem zal in het Afboekscherm de openstaande bedragen in de desbetreffende valuta proberen te Matchen.

Vreemde valuta kas

Je kunt een bankrekening met vreemde valuta zoals USD instellen via Instellingen -> kas en hier de desbetreffende valuta selecteren die bij de rekening hoort.

Koersen aanpassen

Onder Instellingen (sleutel rechtsboven in het scherm)- Valutakoersen kun je de koersen aanpassen.

Related Articles