1. Home
  2. Verkopen en facturen
  3. Verkoopfactuur verwijderen

Verkoopfactuur verwijderen

Handmatig geboekte verkopen

Ga naar de Transactiedetails, bijv. via Verkoop-Verkopen handmatig-Laatste 25-klik op Details.

Ga naar de actie knop bovenin, kies ‘zet transactie op 0’. De factuur kan niet verwijderd worden omdat de nummering in het systeem doorlopend moet blijven.

Facturen gemaakt in Kleisteen

Ga naar de Factuurgegevens van de factuur, bijv. via Verkoop-Facturering-Laatste 25-klik op Details.

Vrije tekstfactuur

Klik voor elke factuurregel op het blauwe veld ‘Wijzig’ – vink linksonder in het scherm aan ‘ Verwijder deze regel’  – klik op Bewaar. Dit herhaal je voor elke regel die op de factuur staat totdat de hele factuur op 0 staat. De factuur kan niet verwijderd worden omdat de nummering in het systeem doorlopend moet blijven. Het factuurnummer kan wel hergebruikt worden.

Verkoopfactuur op basis van producten

Klik voor elke factuurregel op het blauwe veld ‘Wijzig’ – pas het aantal producten aan naar 0- klik op bewaar.  Doe dit voor elke regel, tot de hele factuur op 0 staat.