1. Home
  2. Starten met Kleisteen
  3. Twee staps authenticatie – extra veilig inloggen
  1. Home
  2. Uw administratie(s) beheren
  3. Twee staps authenticatie – extra veilig inloggen

Twee staps authenticatie – extra veilig inloggen

Twee staps authenticatie

Tijdens het inloggen in Kleisteen kun je kiezen om de authenticatie in twee stappen te doen en niet alleen met de login-gegevens (naam + wachtwoord). Met authenticatie in twee stappen bescherm je jouw account met zowel je login-gegevens als je telefoon.

Twee staps authenticatie heet ook wel twee staps verificatie, 2 steps verification, two factor verification of afgekort 2FA.

Twee staps authenticatie voor toegang tot Kleisteen:

Stap 1: Inloggen op de normale manier met de logingegevens (naam + wachtwoord)
Stap 2: een verificatie code wordt naar je telefoon verstuurd via sms die je kunt invullen in het speciale verificatie scherm direct na het inloggen.

Elke verificatie geldt per locatie (IP adres) en browser en moet elke maand vernieuwd worden. Je hoeft niet elke keer tijdens het inloggen steeds opnieuw de code invullen.
Wanneer je vanuit kantoor werkt en je de verificatie-code ingevuld hebt dan krijg je pas de volgende maand weer een verificatie code. Wanneer je ook thuis werkt (of op een andere locatie) dan krijg je opnieuw een verificatie-code.

Instellen

Je kunt dit instellen via het Beheerscherm -> gebruikers -> actief -> akties -> logingegevens.