1. Home
  2. Relatiebeheer
  3. Relatie – zoeken en detail-scherm

Relatie – zoeken en detail-scherm

Een relatie zoeken doet u meestal in het zoekveld bovenin ieder scherm. Er zijn minimaal 3 letters nodig om te kunnen zoeken. Als u een relatie recent heeft ingevoerd kunt u deze snel terugvinden via relaties-laatste 25.

Klik op ‘details’ om alle ingevoerde relatiegegevens te zien.

In dit scherm kunt u een relatie wijzigen en een aantal zaken toevoegen, zoals adressen of contactpersonen.Als u meerdere adressen gebruikt voor 1 relatie, kunt u bij 1 adres aangeven dat dit het postadres is (dit wordt o.a. gebruikt bij de facturering).

Rechtsboven in het scherm ziet u tot welke relatiegroep deze behoort. U kunt dit wijzigen. Relatiegroepen zelf kunt u wijzigen of toevoegen via Instellingen-relatiegroepen.

De link ‘details relatie’ brengt u naar de uitgebreide gegevens van het bedrijf of de contactpersoon die bij uw huidige relatie hoort. Ook kunt u daar een extra contactpersoon of bedrijf toevoegen.

Schermafbeelding 2016-08-09 om 18.32.41

Schermafbeelding 2016-08-09 om 18.33.04

Een aantal links (nieuw adres, koppel contactpersoon/bedrijf en nieuwe rekening) openen een klein pop-up scherm waar u gegevens kunt invoeren (ook in deze schermen altijd op de ‘bewaar-knop’ drukken voor u het scherm verlaat).

Wijzig vrije velden: hier kunt u tekst in kwijt die later weer geprint kan worden op bijvoorbeeld een factuur. Als u een factuur gaat maken kunt u zelf per factuur aangeven welke regels wel en niet op de factuur moeten komen.