1. Home
  2. Producten en prijslijsten
  3. Prijslijsten (meerdere)

Prijslijsten (meerdere)

Er wordt één standaardprijslijst gebruikt waar eventuele andere prijslijsten van worden afgeleid.

Bij Systeemvoorkeuren -> producten -> ’standaard prijslijst’ stelt u in welke prijslijst standaard wordt gebruikt.

Via instellingen-> prijslijsten kunt u prijslijsten bekijken, wijzigen en toevoegen.

Een (standaard)prijslijst heeft als basis excl. BTW OF incl. BTW en u kunt dan ook alleen de prijzen invullen op basis van een van deze.

Wanneer u bijvoorbeeld vooral aan bedrijven levert dan kunt u bij de standaardprijslijst ‘excl.btw’ invullen (dit is standaard). Wanneer dit vooral aan consumenten is dan kunt u ‘incl.btw’ invullen.
Wanneer u gemengde klanten heeft dan neemt u de meest voorkomende soort btw voor de standaardprijslijst en maakt u een 2e prijslijst voor de anderen (Instellingen -> prijslijsten).

nwe prijslijst

Kies welke soort prijslijst u wilt toevoegen:

soort prijslijst

Vul de gegevens in en klik op bewaar.

Het invoeren van de prijzen van de producten doet u bij producten->overzicht, kies de betreffende prijslijst:

prod-prijs

Ga naar de details van het betreffende product en klik bij standaardprijzen op wijzig: u krijgt dan een pop-up scherm:

prijs popup

U hoeft voor de 2e prijslijst alleen de prijzen in te vullen bij de producten die u wilt wijzigen. Anders worden de standaardprijzen overgenomen.

Onder de info-knop vindt u ook nog een uitleg.

U kunt hier alle gewenste prijzen invoeren, in- OF ex- btw, of een kortingsbedrag, of eventueel opslag (dan een min-teken invoeren voor het bedrag of percentage).

Wanneer u vervolgens producten gaat factureren kunt u de betreffende prijslijst kiezen.

Prijslijsten koppelen aan relaties en klanten

Een prijslijst kan gekoppeld worden aan een specifieke klant via de relatiekaart en dan Akties -> instellingen -> ‘Prijslijst’.