1. Home
  2. BTW
  3. Nieuw BTW nummer eenmanszaken 1-1-2020

Nieuw BTW nummer eenmanszaken 1-1-2020

Vanaf 1-1-2020 zullen eenmanszaken een tweede btw nummer ( dit heet BTW identificatie nummer) krijgen om op de verkoopfacturen te vermelden (maar ook op alle communicatie naar buiten, zoals website e.d.).

Het bestaande btw nummer(ob-nummer) voor eenmanszaken wordt dan alleen nog gebruikt voor de communicatie naar de belastingdienst (zoals de aangfiten).

AKTIE voor eenmanszaken in Kleisteen: vervang het oude btw nummer in de (factuur) layouts met het nieuwe btw identificatienummer. De layouts vindt u bij:

Vanuit het menu -> programma -> layouts. Kies de betreffende lay out, het BTW nummer staat meestal bij ‘tekst 3’ (plaatsing onderaan factuur).

Bij de bedrijfsgegevens is er nu ook een extra invoerveld beschikbaar voor dit nieuwe btw nummer. 

Menu -> programma -> bedrijfsgegevens

LET OP: aangepaste bedrijfsgegevens worden NIET automatisch overgenomen op uw factuur lay-out (dit gebeurt alleen tijdens het aanmelden van een nieuwe administratie). Dus om het nieuwe BTW nummer op uw factuur te tonen moet dit altijd nog aangepast worden bij menu->programma-> lay outs.

Zorg er dus voor dat vanaf 1 januari uw leveranciers en klanten uw nieuwe nummer gebruiken en dat dit ook op alle plekken zichtbaar is zoals uw website.

Je kunt er meer over lezen via https://www.mkb.nl/weekbulletin/nieuw-btw-nummer-voor-zzpers-vanaf-1-januari-2020

Related Articles