1. Home
  2. Verkopen en facturen
  3. Margeregeling tweedehands goederen/Globalisatieregeling
  1. Home
  2. Kosten
  3. Margeregeling tweedehands goederen/Globalisatieregeling
  1. Home
  2. BTW
  3. Margeregeling tweedehands goederen/Globalisatieregeling

Margeregeling tweedehands goederen/Globalisatieregeling

Margeregeling tweedehands goederen (globalisatieregeling)

Indien u te maken hebt met de inkoop en verkoop van tweedehands goederen gaat u als volgt te werk in Kleisteen :

Kijk eerst bij Instellingen-BTW-of de btw code/% van de margeregeling is ingesteld. Maak een nieuw btw % aan onder Acties-Nieuwe-vul bij naam in Margeregeling 21 %-bij btw % vul je 0,21 in- bij Soort selecteer je Margeregeling (Globalisatie)- bij Grootboek Omzet, vul 1501 in -bij Grootboek Inkopen, vul 1504 in.

Boeken van de inkoop

Ga naar Uitgaven-Inkopen/kosten-Nieuw. Vul de gegevens in van de inkoopfactuur. Kies bij soort, “ ïncl. Btw” en bij btw % “margeregeling 21 %” (of een ander % wat van toepassing is). Klik op bewaar.

Boeken van de verkoop

Ga naar Verkoop-Verkopen handmatig-Nieuw (als je een factuur hebt gemaakt in word of excel). Vul de gegevens in van de verkoopfactuur. Kies bij soort, “ ïncl. Btw” en bij btw % “margeregeling 21 %” (of een ander % wat van toepassing is). Klik op bewaar.

of

Maak een verkoopfactuur in Kleisteen via Verkoop-Facturering-Nieuw

Kies bij soort, “ ïncl. Btw” en bij btw % “margeregeling 21 %” (of een ander % wat van toepassing is). Klik op bewaar.

Het systeem berekent nu de omzetbelasting die conform de margeregeling (globalisatieregeling) verschuldigd is per aangifteperiode.
Ga naar Boekhouding-BTW -Nieuwe aangifte-selecteer periode voor BTW aangifte-klik op OK.

Onder post 1a ziet u het bedrag vermeld wat aangegeven wordt inzake de margeregeling. Als u klikt op Acties-  ‘margeregeling ‘ bovenin het scherm, krijgt u de specificatie van het totaalbedrag van de margeregeling. Of je klikt achter post 1a op blauw veld ‘Margeregeling=…’ , voor een specificatie.

Let op !

Het te betalen bedrag aan btw margeregeling dient nog wel middels een journaalpost via het memoriaal geboekt te worden.