1. Home
  2. Banken en kas
  3. Koppeling Mijn ING Zakelijk (gratis)

Koppeling Mijn ING Zakelijk (gratis)

Wanneer u een Zakelijke Rekening heeft bij de ING  (Mijn ING Zakelijk) kunt u eenmalig een koppeling maken met Kleisteen.

De koppeling zal er voor zorgen dat dagelijks uw bankmutaties in Kleisteen worden ingelezen zonder dat u hier zelf nog iets aan hoeft te doen! U dient hiervoor wel eerst eenmalig de koppeling in te stellen. De koppeling kan overigens alleen door de vertegenwoordiger worden gelegd.

Dit is in enkele minuten gebeurd!

Hoe koppel ik mijn ING rekening aan Kleisteen?

Vooraf:

Importeer nog eenmaal handmatig uw bankgegevens zoals gewoonlijk (dus tot en met de datum van de voorgaande dag).

U zorgt ervoor dat de ING rekening die u wilt koppelen al juist is ingevoerd in Kleisteen (via  -> instellingen ->banken), dus dat het volledige IBAN nummer is ingevuld en dat ook aangegeven is dat het een ING Zakelijk rekening betreft. Wanneer u tevens een spaarrekening bij de ING heeft, geeft u dit dan ook aan bij het soort bankrekening.

Stap 1:

U gaat naar boekhoudpakket koppelen met ING .

Stap 2:

Lees deze pagina goed door en kies vervolgens voor ‘Aanvragen/wijzigen’

Stap 3:

Log in Mijn ING Zakelijk in en kies uit de lijst ‘Kleisteen’

Stap 4:

U komt in een inlogscherm voor Kleisteen.
Log in met uw bekende gegevens.

LET OP: Het is niet mogelijk om via een beheer-scherm een koppeling te maken. Indien deze nog niet bestaat, zal er (tijdelijk) een gebruiker voor een specifieke administratie moeten worden aangemaakt, waarmee kan worden ingelogd zodat u direct in een administratie inlogt ipv een beheerscherm. Vraag ons om hulp als het niet lukt!

U krijgt een overzicht van uw ING rekeningen in Kleisteen te zien.

Stap 5:

Selecteer de betreffende rekening en klik ‘bewaren’

Stap 6:

U wordt teruggebracht naar de ING, waar u nog dient te bevestigen met een TAN code.

De dag na de koppeling (indien deze voor 20.00 uur is aangevraagd, anders 1 werkdag later) staan de eerste mutaties in Kleisteen.

Controleert u de eerste keer vooral ook of de mutaties aansluiten bij uw laatste handmatige import.