Kantooruren-registratie

De kantooruren registratie is bedoeld voor de kantoorgebruikers die tijdens het werken in een administratie de uren direct willen registreren, zodat ze direct in de eigen kantooradministratie komen te staan. Hierdoor is het niet meer nodig om de uren apart te registreren en later in te voeren.

Om gebruik te maken van deze functie kun je in de eigen kantooradministratie gaan naar Bedrijfsgegevens -> abonnementen en daar het abonnement voor kantooruren-registratie selecteren. De prijs geldt per kantoorgebruiker.

INSTELLEN Kantooruren-registratie

Stap 1
Koppel alle administraties aan een debiteur/klant in de eigen kantooradministratie.

• via relatiekaart van debiteur/klant selecteer de administratie (onder relatiegroepen)
  • controleer of alle administraties in de Portal gekoppeld zijn via Alle administraties

Stap 2
Koppel alle gebruikers in de Portal aan een medewerker in de eigen kantooradministratie

• Kantoorgebruikers -> actief -> acties -> rechten & rollen en selecteer hier de medewerker in de kantooradministratie

Stap 3
Maak voor elke debiteur/klant in eigen administratie een project aan met bijvoorbeeld de naam van de klant. Optioneel: maak ook een voorcalculatie uren aan met bijvoorbeeld de omschrijving Jaarwerk 2019 met de geschatte of afgesproken uren.

GEBRUIK
Wanneer je ingelogd bent in de administratie van een klant kun je klikken op het klokje rechtsboven om de uren in te vullen. Hierna staan de uren in de eigen kantooradministratie.

Projecten en voorcalculatie
Wanneer per klant ook een project wordt aangemaakt kun je ook meteen een voorcalculatie-uren regel invoeren met het verwachte aantal uren voor bijvoorbeeld het jaarwerk. Alle uren die worden ingevoerd kunnen dan direct gekoppeld worden aan de voorcalculatie zodat achteraf een vergelijk kan worden gemaakt tussen verwachte en werkelijke uren.