1. Home
  2. Verkopen en facturen
  3. Importeren inkoop- en verkoopfacturen
  1. Home
  2. Kosten
  3. Importeren inkoop- en verkoopfacturen

Importeren inkoop- en verkoopfacturen

Het is mogelijk om via data entry een excel import te doen. Dit zijn alleen simpele, eenregelige, facturen met één btw percentage, met de gegevens. Dit komt dan tevoorschijn bij Verkopen-handmatig. Je kunt importeren onder Verkopen/Verkopen handmatig -> Data entry -> acties-> importeer bestand. Voor inkoopfacturen zie Uitgaven-Inkopen/kosten -> Data entry -> Acties -> importeer bestand.

Het bestand moet in CSV formaat geïmporteerd worden.

De naam in de kolom ‘relatie’ wordt toegevoegd aan de omschrijving. Wanneer de naam in de kolom precies gelijk is aan een naam van ene relatie in het systeem zal deze gekoppeld worden aan deze relatie.

In de kolom grootboekrekening kunnen de omzet- of kostenrekeningen worden ingevuld.

In de kolom tegenrekening kunnen de debiteuren- of crediteurenrekeningen worden ingevuld. Wanneer deze leeg is zullen de standaard tegenrekeningen worden ingevuld van de verkopen of inkopen/kosten. Er mogen geen kas- of bankrekeningen worden ingevuld (betalingen moeten altijd via ebankieren of de Open posten worden verwerkt).

Je kunt een voorbeeld van het importbestand hieronder downloaden.

Article Attachments