1. Home
  2. Verkopen en facturen
  3. Hoe vind ik een boeking terug in het systeem ?
  1. Home
  2. Kosten
  3. Hoe vind ik een boeking terug in het systeem ?
  1. Home
  2. Banken en kas
  3. Hoe vind ik een boeking terug in het systeem ?
  1. Home
  2. Overzichten
  3. Hoe vind ik een boeking terug in het systeem ?

Hoe vind ik een boeking terug in het systeem ?

Je kunt via Ebankieren-Importeer-klik op details van de import die je gedaan hebt, hier zie je precies wat je geboekt hebt en wat nog niet.

Je kunt ook via Ebankieren-historie-mutaties opzoeken op een bepaalde datum of een bepaald datumtraject.

Verder kun je via Boekhouding-Financieel-Kolommenbalans-kies het jaar bovenin, standaard staat hij op huidig boekjaar. Hier kun je van alle categorie/grootboeknummers zien wat je geboekt hebt. Klik vooraan de regel op details en je ziet alle boekingen op dat nummer. Hier kun je ook weer doorklikken als je op details klikt vooraan de regel en kom je in de boeking terecht.

Als je de boeking koppelt aan een relatie/crediteur of debiteur dan kun je ook nog terugzoeken op relatie. Type bovenin in het scherm, in de witte zoekbalk de eerste 3 letters in van de relatie en je gaat naar de relatiekaart, hierop staan ook alle facturen/boekingen.

Je kunt ook nog zoeken op omschrijving in het hele systeem, bovenin de witte zoekbalk, bijv. type in benzine, vink dan aan TRANSACTIES en klik op het vergrootglas. Nu worden alle boekingen opgezocht met omschrijving benzine.

De omschrijving bij de boeking is dus belangrijk om goed en duidelijk in te vullen zo kun je altijd alles terugvinden.