1. Home
  2. Verkopen en facturen
  3. Handmatig bankafschrift boeken
  1. Home
  2. Kosten
  3. Handmatig bankafschrift boeken
  1. Home
  2. Banken en kas
  3. Handmatig bankafschrift boeken

Handmatig bankafschrift boeken

Wij adviseren om de banken te verwerken via E-bankieren en de mutaties te importeren, dit bespaart  tot 80 % van de tijd! Wil je toch handmatig boeken ga dan als volgt te werk :

1. Ga naar Ebankieren-Banken- klik op de bank die je wil gaan boeken
  2. Kies het jaar dat je wil boeken-klik op Nieuw afschrift.
  3. Vul het nummer in van het afschrift-begin- en eindsaldo-klik op bewaar.
  4. Nu zit je in het afschrift. Klik bijv. op Balanstransactie (als het een balansboeking is)-kies voor kruisposten-vul het bedrag in, datum etc., af of bijschrijving.
  5. Zo ga je door totdat je alle mutaties van het afschrift geboekt hebt. Je krijgt dan een groen ok.
  6. Via de knop ‘Open posten’ vind je de openstaande facturen debiteuren of crediteuren, via de knop ‘Verkopen’ boek je rechtstreeks op omzet, via de knop ‘Inkopen/kosten’ boek je rechtstreeks op kosten.