Factuur verzenden

Om een factuur te verzenden heeft u Acrobat Reader nodig. Dit is vaak al aanwezig op uw computer, anders kunt u de laatste versie downloaden van www.acrobat.com.

U kunt de factuur afdrukken of mailen. In geval van mail wordt er een PDF-bestand gemaakt dat u desgewenst kunt uitprinten. Dit bestand wordt als bijlage bij een mail verstuurd, u kunt de mailtekst in het scherm kiezen of zelf herschrijven. U kunt een standaard mailtekst wijzigen of maken bij Programma -> instellingen -> standaardteksten.

Als u een factuur wil mailen is er wel een emailadres nodig dat is ingevuld bij de relatie.

Wanneer u dat vergeten bent moet het emailadres ingevuld worden in de factuur zelf.

Wanneer de factuur-status op ‘gesloten’ staat, ziet u alleen nog de keuze om een kopie-factuur te printen of mailen. Wanneer u de status verandert in ‘open’ en dan op bewaar klikt, wordt de optie om een definitieve factuur te printen of mailen weer zichtbaar.

Er gebeurt niets wanneer u wilt printen?
Wanneer u op Print heeft gedrukt en er lijkt niets te gebeuren, dan is het goed mogelijk dat het afdrukvoorbeeld in een ander scherm is geopend dat u momenteel niet ziet. Dit kunt u zien in de taakbalk (bij WINDOWS-systemen) onderin uw scherm, of in het menu onder Venster/Window op een Mac.

Er gebeurt nog steeds niets wanneer u wilt printen of mailen?
Een andere oorzaak dat er niets gebeurd en er een probleem is met printen of mailen is dat de browser (Chrome, Firefox, Safari, enz.) de popup blokkeert. Dit zou dan zichtbaar moeten zijn in de adresbalk van de browser.

Na het mailen of printen verschijnt de datum waarop de factuur definitief geprint of gemaild is rechts beneden in het scherm.

Uw factuur wordt niet ontvangen of komt in de SPAM?

Je kunt de optie aanzetten : Systeemvoorkeuren -> Algemeen -> gebruik mailer.kleisteen voor versturen email

Dan heb je geen problemen met het versturen van de mails uit Kleisteen. Wij horen steeds vaker dat mails niet aankomen of in de SPAM belanden doordat de ontvangende partij bepaalde beveiligingsopties heeft aanstaan. Dat is de reden dat de mailer van Kleisteen gebruikt wordt.

Voor wie dit wil: Je zou ook het volgende toe kunnen voegen bij je eigen DNS server :

dns/mailserver instellen:
Type: TXT Host: @ TEXT: v=spf1 include:spf.claystone.com ~all

Related Articles