1. Home
  2. Verkopen en facturen
  3. Factuur maken of wijzigen

Factuur maken of wijzigen

Het maken van een factuur:

factuur maken

U kunt kiezen voor nieuw, projecten uren of verkooporders. In het factuurscherm heeft u nogmaals de mogelijkheid een van deze opties te kiezen. Wanneer u projecten, uren of verkooporders kiest gaat Kleisteen zoeken naar wat er nog te factureren open staat.

Voor overige facturen en voor het factureren van producten kiest u ‘nieuw’.
Zie ook de producten factureren

Verkooporders zult u waarschijnlijk alleen gebruiken indien u voorraadbeheer gebruikt, anders kunt u gewoon producten/artikelen factureren.

U zoekt eerst de relatie op via het zoekveld.  Als de relatie nog niet in het systeem staat kunt u deze hier toevoegen:

factuur relatie

In het maak-factuurscherm kunt u eventueel de soort factuur nog aanpassen. Standaard krijgt u een factuurregel waar u zelf uren, aantallen of gewoon tekst in kunt vullen.

Schermafbeelding 2016-

Als u kiest voor VRIJE tekst kunt u zelf de gegevens invullen in de factuurregel die verschijnt.

U kunt hier ook aantallen en uren invoeren (vrije invoer). Het afronden van decimalen bij uren en aantallen kunt u instellen via systeemvoorkeuren-> uren of systeemvoorkeuren->producten.

Om meerdere factuur-regels toe te voegen klikt u eerst op BEWAAR, daarna kunt u een nieuwe regel toevoegen door in het selectieveldje ‘nieuwe regel’, dat boven uw factuurregels verschijnt, de volgende factuursoort te kiezen.

Schermafbeelding 2016-

Factuur wijzigen:

Nadat de factuur opgeslagen is, ziet u niet meer standaard alle details in beeld. Door op ‘wijzig’ te klikken ziet u weer alle details, zodat u deze kunt bekijken/wijzigen.

Nagenoeg alle factuur-gegevens zijn te wijzigen, behalve de gekoppelde relatie.

Schermafbeelding 2016