1. Home
  2. Banken en kas
  3. Deelbetalingen of betaalverschil

Deelbetalingen of betaalverschil

Verwerken deelbetaling

Wanneer er een deelbetaling is in het ebankier-afboekscherm dan zal er geen directe Match zijn met het openstaande bedrag. In dit geval kun je klikken op Open Posten en de desbetreffende openstaande transactie zoeken en op Selecteer klikken.

Zorg dat ‘boek verschil naar kosten’ UITgevinkt staat en klik op Bewaar. Hierna is een deel van de factuur betaald en zal het restant open blijven staan.

Verwerken klein betaalverschil

Wanneer er kleine betalingsverschillen zijn in het ebankier-afboekscherm dan zal er geen directe Match zijn met het openstaande bedrag. In dit geval kun je klikken op Open Posten en de desbetreffende openstaande transactie zoeken bij bijvoorbeeld debiteuren of crediteuren en op Selecteer klikken.

Zorg dat ‘boek verschil naar kosten’ AANgevinkt¬†staat en klik op Bewaar.¬†Hierna zal de factuur als betaald komen te staan en wordt het verschil afgeboekt naar een kostenrekening.

Deelbetalingen met meerdere facturen (of teveel betaald)

Wanneer er deelbetalingen zijn die niet betrekking hebben op 1 factuur maar op meerdere facturen tegelijkertijd dan kunt u de betaling verdelen in 2 of meer bedragen. Het totaal van een verdeling moet altijd gelijk zijn aan het oorspronkelijke bedrag. Verdelen doet u in het afboekscherm, aan de rechterkant onder actieknop-verdeel.

Na het verdelen en opslaan zal er een match worden gevonden met uw factuur. De andere verdeelde bedragen kunt u dan ook afzonderlijk verwerken.