Dagomzet

Winkels en Horeca kunnen de dagomzet of dagstaat invoeren via Verkoop -> Dagomzet. De omzet hoeft niet via het kasboek te worden geboekt.

Het grote voordeel hiervan is dat zowel contante bedragen als PIN betalingen in één scherm kunnen worden geboekt.

Bovenin het scherm vul je in de omzet (alleen omzet categorieen), gesplitst naar btw %, onderin het scherm vul je in hoe de omzet ontvangen is (alleen balansrekeningen gebruiken).

Wanneer bij de Dagomzet bedragen worden ingevuld bij de tegenrekening Kas dan wordt het kasboek ook meteen automatisch bijgewerkt.

PIN betalingen kunnen apart worden geboekt op een categorie zoals tegenrekening ‘PIN betalingen’.  Maak per PIN apparaat een aparte rekening aan (via grootboekbeheer).

e-bankieren->afboeken

Wanneer PIN bedragen worden ontvangen op de bank kunnen deze bedragen via een Balanstransactie op dezelfde categorie/rekening worden geboekt als in het Dagomzet scherm. Wanneer u hier immers het PIN-bedrag als omzet boekt, zou de omzet dubbel geboekt worden!

Per saldo zal op deze rekening het verschil moeten staan tussen Te ontvangen PIN bedragen en de werkelijk ontvangen PIN bedragen.

Importeren CSV bestand voor dagomzet

Het is mogelijk om een bestand te importeren voor de dagomzet. Download onderstaand bestand om te zien hoe de gegevens aangeleverd moeten worden.

alle kolommen zijn verplicht (leeglaten wanneer niet van toepassing)
de omzet bedragen moeten gelijk zijn aan de tegenrekening bedragen
de grootboekrekening moet exact gelijk zijn aan de boekhouding
opslaan als CSV formaat gescheiden met een ;

download voorbeeld importbestand

Related Articles