Credit-factuur

Het maken van een credit-factuur gaat op dezelfde manier als het maken van een gewone factuur, behalve:

• Als u het vakje ‘creditnota’ aankruist, verschijnt de tekst ‘CREDITNOTA’ op de factuur, dit heeft geen boekhoudkundige gevolgen maar is puur bedoeld voor de duidelijkheid naar uw klant.
  • U voert het bedrag in met een min(‘-‘)teken ervoor. De BTW wordt dan ook een negatief bedrag.

De mail- en factuurtekst moet u meestal ook aanpassen, u kunt standaardteksten voor creditnota’s toevoegen of wijzigen via programma -> instellingen -> standaardteksten.