1. Home
 2. Verkopen en facturen
 3. BTW verlegd binnenland
 1. Home
 2. Kosten
 3. BTW verlegd binnenland
 1. Home
 2. BTW
 3. BTW verlegd binnenland

BTW verlegd binnenland

Hoe werkt de verleggingsregeling?

U betaalt niet de btw, maar de ondernemer aan wie u diensten of goederen levert. U ‘verlegt’ de btw dan naar deze ondernemer. Dit is de verleggingsregeling.

Verlegt u de btw naar een andere ondernemer? Dan brengt u geen btw in rekening, maar zet u op de factuur ‘btw verlegd’. Daarnaast vermeldt u op de factuur het btw-nummer van de ondernemer naar wie u de btw verlegt. In uw btw-aangifte vult u in voor welke omzet u de btw hebt verlegd. Is btw naar u verlegd? Dan vult u de vergoeding die u betaald heeft en de naar u verlegde btw in.

In Kleisteen kun je dit als volgt instellen :

 1. Ga naar Instellingen (rechtsboven in het scherm naast het Wieltje) – BTW- vink aan ‘verlegd 21% (binnenland)’ -klik op Bewaar.
 2. Vul bij de relatiekaart van je klanten (debiteuren) en leveranciers (crediteuren) het btw nummer in. Dit moet nl. op de factuur vermeld worden.
 3. Kies bij het boeken van Inkoopfacturen (via Uitgaven-Inkopen/kosten-Nieuw), bij BTW %,  voor de instelling ‘verlegd 21% (binnenland)’. Bij verkoopfacturen werkt dit hetzelfde. Het systeem zorgt dat het goed op de btw aangifte en factuur komt.

Related Articles