1. Home
  2. Betaal-link meesturen met factuur (Mollie/Ideal)

Betaal-link meesturen met factuur (Mollie/Ideal)

Door gebruik te maken van een betaal-link maak je het je klant veel makkelijker om te betalen. In de mail bij de factuur verschijnt een knop waarmee de klant meteen kan betalen.

Let op: Mollie rekent transactiekosten (dus geen vaste kosten of abonnement). Deze vind je hier:

https://www.mollie.com/nl/pricing

Stap 1. Maak een account aan bij Mollie payments
https://www.mollie.com/dashboard/signup?lang=nl

Stap 2. Maak een bankrekening aan voor Mollie
Maak een aparte bankrekening aan voor Mollie via Instellingen – banken. Er is geen IBAN dus dit veld kan leeg blijven. Selecteer achteraan de regel dat dit de Mollie rekening is.

Stap 3. Vul API key in bij Kleisteen (Instellingen-API keys)

Nadat je alle benodigde informatie voor jouw Mollie-account hebt ingevuld, ontvang je meestal direct de live API-key. Deze vind je in je Mollie Dashboard bij Developers-Api-keys . Is de live API-key nog niet beschikbaar? Kijk dan even in je Mollie Dasboard of je nog aanvullende informatie moet invullen. Zodra je het dashboard opent zie je dat op de startpagina ‘Additionele informatie toevoegen’.

Kopieer de API-key en plak deze in Kleisteen in het scherm hieronder.

Stap 4. Maak een nieuwe mailtekst voor bij de factuur met een betaallink tag

Je kunt een nieuwe mailtekst aanmaken via Instellingen – standaardteksten – E-mail -nieuwe. In deze tekst kun je deze tag kopiëren:

{mollie_payment_link}

Deze kan ook in een bestaande mailtekst worden gezet. (let op, dus in de mailtekst, niet in de factuurtekst op de factuur)

De tag wordt tijdens het mailen vervangen met een betaal-link naar het Ideal scherm van Mollie. De klant ziet dit in de mail die hij ontvangt:

Stap 5. Selecteer de nieuwe mailtekst bij het verzenden van een factuur.

Gebruik de mailtekst met de betaallink met facturen waarbij je deze wilt toevoegen.

Voer ‘Mollie Payments’ al in als crediteur aangezien je van hen ook facturen zult gaan ontvangen voor de gemaakte kosten.

Verwerking

Wanneer een klant via de betaal-link betaald heeft zal dit zichtbaar zijn in het Mollie account. Het ontvangen bedrag zal worden uitgesplitst in de Mollie-kosten en het hoofdbedrag van de factuur.

Om de bepaalde tijd zal Mollie het bedrag overschrijven naar je opgegeven IBAN zoals ingesteld in je account. Dit is een totaalbedrag waarvan de mollie-kosten al zijn afgehaald. Je kunt deze afboeken als banktransactie naar ‘Overboeking tussen banken’ (de Mollie bankrekening).

Uiteraard kun je dit ook op een andere manier boeken wanneer je al betalingen via Mollie verwerkt op je eigen manier.

Je kunt periodiek een csv bestand importeren in Kleisteen om de betalingen te verwerken Je kunt deze downloaden vanuit je Mollie account via Transacties (bovenaan in dashboard). Rechstsboven staat de ‘export’ knop.
Het bedrag dat is overgemaakt naar je eigen IBAN zal in het afboekscherm een Match moeten geven.