1. Home
  2. Banken en kas
  3. Bankkoppeling (vernieuwd)

Bankkoppeling (vernieuwd)

Onder de PSD2 wetgeving biedt Kleisteen de nieuwe bankkoppeling aan.

Op dit moment (november 2020) is deze beschikbaar voor ING, ABN AMRO en Rabobank. Binnenkort volgen meer banken. Alleen zakelijke rekeningen kunnen worden gekoppeld. Het koppelen gaat snel en de volgende werkdag zijn de eerste mutaties al in Kleisteen te zien bij e-bankieren-import en e-bankieren-afboeken.

Wanneer je gaat naar Instellingen (rechtsboven in ieder scherm)->banken-koppelen wijst het zich vanzelf.

Omdat we samenwerken voor de bankinformatie met Unifiedpost Payments, zul je eerst gevraagd worden om bij hen een account aan te maken met een email-adres en wachtwoord (e-herkenning is ook beschikbaar maar niet noodzakelijk). Daarna zul je naar je eigen bank worden geleid en daar op de bekende manier moeten inloggen (verschilt per bank). Log in met de rekening/IBAN die je wil koppelen! Koppelen kan alleen als u ook bevoegd bent voor de betreffende IBAN.

Bijzondere rekeningen zoals spaarrekeningen en derden-geld rekeningen kunnen nog niet worden gekoppeld.

De kosten per IBAN zijn 2,50 per maand, dit wordt gefactureerd door Kleisteen. U ontvangt dus geen facturen van Unifiedpost.

Wanneer je NIET ZELF BEVOEGD bent voor de bankrekening, kun je een mail laten sturen (vanuit Kleisteen) naar de betreffende persoon:

De toestemming (consent) is altijd 90 dagen geldig conform de wetgeving. Deze zal dus steeds vernieuwd moeten worden. Je krijgt hierover tijdig bericht.