1. Home
  2. Financieel
  3. Afboeken van Crediteuren die niet meer betaald worden

Afboeken van Crediteuren die niet meer betaald worden

Heb jeĀ  crediteuren die niet betaald worden of betalingsverschillen op inkoopfacturen dan kun je die als volgt afboeken :

1. Maak een memoboeking en koppel deze boeking aan de crediteur- Ga naar Open Posten-Crediteuren-klik op de desbetreffende Crediteur-Acties-Samenvoegen-vink de factuur en de memoboeking aan die per saldo 0 zijn-vink aan Afletteren-Bewaar.

Zijn het meerdere Crediteuren dan kun je ook 1 memoboeking maken voor alle facturen-koppel de memoboeking niet aan eenCrediteuren/relatie- Ga naar Open posten-Crediteuren-klik op Alle Transacties-Acties-Samenvoegen etc. (zie vorige alinea).

2. Maak een creditnota/creditboeking via Uitgaven-Inkopen/kosten-Nieuw en voeg op dezelfde wijze als onder punt 1 de 2 facturen samen en letter ze af.

3. Als het een klein betalingsverschil betreft, Ga naar de Factuurdetails-klik in de groene balk op het plusje Wijzig-klik achter Betaalgegevens (links in het midden) op Wijzig-selecteer in de dropdown Rekening, een grootboekrekening waarop je het wil afboeken-vul de datum in en het bedrag-klik op Bewaar. Het systeem maakt nu een memoboeking en boekt het verschil af.

Related Articles